Kapoenen

Wij zitten in het 1e of 2e leerjaar en ontdekken als spelend wat het is om Scout of Gids te zijn. Het leven van een kapoen is vol spel en fantasie. Veel kapoenen d oen niets liever dan zich te verkleden als piraat, indiaan, prinses of elfje. Uiteraard doen kapoenen ook al scouteske activiteiten. Zo worden er kleine tochten gehouden, leren ze met weinig middelen toch iets te improviseren en zijn ze niet te bang om zich af en toe eens vuil te maken. Dit alles gebeurt op een speelse manier, zodat ze allemaal met spectaculaire verhalen terug naar huis keren.

De takken

Over groep 

Kawelpen

Kawelpen zitten in het 3e, 4e of 5e leerjaar. Het leven van een kawelp is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. Het is
typisch voor kawelpen dat ze zelf dingen leren doen. De leiding gaat hierbij uit van de kawelp zelf, van wat hen boeit en aanspreekt. Ze krijgen ruimte om dingen uit te proberen en van elkaar leren.

Op kamp leren de kawelpen zelf al een beetje sjorren en mogen ze, net als de oudere takken, in een tent slapen.

Jonggivers

Jonggivers zitten in het 6e leerjaar, 1e of 2e middelbaar. De jonggivers trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op kamp koken ze hun eigen potje op een zelf gemaakt houtvuur. In vaste leeftijdsgroepen of patrouilles werken ze samen of  nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker.  Jonggivers krijgen een waaier aan mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden  onder de knie krijgen.  Een kookvuur bouwen, vlaggenmasten sjorren, kaartlezen. Je leert het allemaal bij de jonggivers.

Givers

Givers zitten in het 3e, 4e of 5e middelbaar. Hier is er plaats voor grotere projecten. Zo maken ze heuse sjorconstructies (zoals een katapult of een voetbalspel) gaan ze één keer in de drie jaar op avonturierweekend in de Ardennen en gaan ze om de drie jaar op buitenlands kamp. Hoewel de focus bij de givers al meer kom te liggen op zelfredzaamheid en zelfstandigheid, wordt de groep gekenmerkt door een uniek gevoel van samenhorigheid. Tot 17 jaar zijn onze oudeste leden givers, daarna krijgen ze de mogelijkheid om leiding te worden.